Jonge ouders pitchen ideeën

Op 30 mei organiseerde JSO en Siriz een landelijk conferentie "Jong en Ouder". Het congres is onderdeel van het landelijke programma Jong Ouderschap en Onbedoeld Zwanger (JOOZ), geïnitieerd door JSO en Siriz en ondersteund door het ministerie van VWS en de Provincie Zuid-Holland.
Samen met JSO heb ik jonge ervaringsdeskundige ouders geworven en met hen ideeën ontwikkeld om de hulp te verbeteren en ervaringsdeskundigheid een plek te geven in de hulp. Op het congres hebben de jonge ouders deze ideeën gepitcht en meegepraat over hoe wij de aanpak kunnen verbeteren. Hieronder staan de pitches van ervaringsdeskundige Chiara en Ravi. De andere filmpjes zijn hier te bekijken.


Tijdens het congres heb ik verteld hoe ik denk dat ervaringsdeskundigheid een plek kan krijgen in de aanpak en wat daar de voordelen van zijn voor jonge ouders, instellingen en de overheid. Mijn presentatie is hier terug te zien.

We hebben ook een online magazine gemaakt met ideeën voor de inzet van ervaringsdeskundigheid in preventie en hulp aan (onbedoeld) zwangere en (zeer) jonge ouders.