Participatieprijs van de werkgroep jongeren van de Achterban

Op 6 november 2014 kreeg ik van de werkgroep jongeren van de Achterban van het Straatconsulaat de participatieprijs uitgereikt. Geweldig, dat is de mooiste erkenning die je voor je werk kunt krijgen. De afgelopen 10 jaar ben ik ketenregisseur zwerfjongeren geweest in opdracht van de gemeente Den Haag en het Stadsgewest. Samen met de instellingen, gemeente en jongeren heb ik me ingezet om de samenwerking en het aanbod te verbeteren, zodat geen jongere meer buiten de boot hoeft te vallen.

De werkgroep jongeren is een actieve ketenpartner. Zo hebben zij de instellingen gekeurd, een onderzoek gedaan naar het weinige gebruik van de nachtopvang, een informatieboekje gemaakt voor andere dakloze jongeren en helpen ze met het organiseren van de jaarlijkse studiemiddag. Dankzij hun inzet praten en bouwen ze aan betere hulp voor andere jongeren.

In december heb ik de ketenregie met pijn in het hart overgedragen aan de gemeente Den Haag. Maar het is goed dat de gemeente Den Haag een andere rol wil spelen in de hulp aan dakloze jongeren. En gelukkig mag ik in 2015 nog helpen om de jaarlijkse studiemiddag te organiseren!

Dit zeiden de jongeren

De Achterban jongeren stond nog in de kinderschoenen en Fietje kreeg er al lucht van. We werden gelijk uitgenodigd voor de studiemiddagzwerfjongeren, waar we een podium kregen om iets over onszelf te vertellen. Jij liet een dienblad rondgaan, waar iedereen een visitekaartje op kon leggen en ons netwerk was compleet. We hadden een plek in de keten! De jaren daarop zaten we in de organisatie van de studiemiddag. Afgelopen 5 jaar heb je de Achterban jongeren op verschillende manieren betrokken en waarom?... omdat de stem van jongeren voor jou belangrijk is. We besparen je de opsomming van alle successen die we door jou gemaakt hebben (hebben we geen tijd voor) en willen je de Jongeren participatieprijs overhandigen. Bedankt!

Het is een steen, om dat jij een steentje heb bijgedragen aan ons succes. Het is niet zomaar een steen het is een kei, wat dat ben je!